Reiniging binnenzonwering algemeen:

Voor de reiniging van binnenzonwering hebben wij twee typen reinigingsmethoden.

 

Deze twee hoofdgroepen worden onderverdeeld in de natte en de droge methode.

Bij de natte methode wordt water als hulpmiddel voor de "zepen" gebruikt.

Dit geldt alleen voor aluminium-, PVC-of houten producten; NIET voor textiele producten!

 

 

De droge methode wordt alleen door ons voor textiele producten gebruikt om vervorming en schade aan uw product te voorkomen. Waarschuwing aan ieder die dit leest: er zijn diverse aanbieders welke Utrasoonreiniging aanbieden. Ultrasoonreiniging gaat met water en wat additieven.  Ook zijn er lieden die  z.g. speciale reinigingmethode aanprijzen.  Wat deze methoden ook mogen zijn; het is altijd met water, schadelijk voor uw binnenzonwering.  Niet alleen het doek wordt aangetast vanwege het oplossen van het chemisch stijfsel waarmee het doek meestal is mee verstevigd, maar ook het onderdompelen van bedieningseenheden , zoals het Smart cord systeem en andere systemen die niet mogen vollopen met water! Afgezien dat water tijdelijk blijft staan in de holle profielen. Oxidatie is het gevolg. Lees voor details verder op deze pagina.                                                          

                                                                                                                                                                                

voor particulieren en bedrijven:

Welke producten kunt u laten reinigen bij ons ?

                  Welke methode gebruiken wij ?

                         Om de hoeveel tijd laten reinigen?                            

soort product

benaming van dit product

onze methode

om de hoeveel tijd bij (open) keuken met afzuigkap om de hoeveel tijd bij luchtroosters achter product om de hoeveel tijd bij huiskamer zonder convectorput en waxine- lichtjes of kaarsen gebruik om de hoeveel tijd bij slaapkamer(stof dekbed) om de hoeveel tijd bij studeer of werkkamer
A A.

Duette® Shades, honeycombshades

1 jaar  1 jaar 1 jaar 2 jaar 2 jaar
B B.

plissegordijnen

1 jaar 2 jaar 1 jaar 2 jaar 2 jaar
C C.

Silhouette® Shades

1/2 tot 1 jaar 1/2 tot 1 jaar 1 jaar 2 jaar 2 jaar
D D.

Multishades, Duorolo, Twist® Shades, Zebrarollo, Prestige

1/2 tot 1 jaar 1/2 tot 1 jaar 1 jaar 2 jaar 2 jaar
E E.

Luminette® Privacy Sheers

1/2 tot 1 jaar 1/2 tot 1 jaar 1 jaar 2 jaar 2 jaar

 

 

F.

horizontale jaloezieën

1/2 tot 1 jaar  1 jaar 1 jaar 1 jaar 2 jaar
G G.

rolgordijnen

1 jaar 1 jaar 2 jaar 2 jaar 2 jaar
H H.

verticale lamelgordijnen

textiel

pvc of alluminium

1 jaar 1 jaar 2 jaar 2 jaar 2 jaar

I

I.   vouwgordijnen 1 jaar 1 jaar 1 jaar 2 jaar 2 jaar
J   J.  shutters 1/2 tot 1 jaar 1 jaar 1 jaar 1 jaar 1 jaar
K K. paneelgordijnen 1 jaar 1 jaar 2 jaar 2 jaar 2 jaar

 

Wij hebben een wetenschappelijk onderzoek laten uitvoeren, naar "hoe dikwijls laten mensen hun binnenzonwering reinigen en waarom".

Samengevat kan hieruit gesteld worden dat men eerder te zuinig is dan schoon. Daarnaast laat dit onderzoek zien dat men zich niet beseft dat vuil geleidelijk de binnenzonwering aantast en dat dit vuil door UV licht inbrand in de producten waardoor de lak of de textielvezel verzwakt.

Opvouwen van plisse gaat niet meer goed. Bij NIET reinigen droogt de vezel van de textiel uit waardoor de souplesse er uit gaat. Zonlicht versterkt dit.

ook beseft men nog te weinig van de achteruitgang van de gezondheid, lees stof vs allergie (door huisstofmijt) en C.O.P.D. (longziekten). De geleidelijk opgebouwde huisgeur en negatieve uitstraling heeft men niet door. Ook toont het onderzoek aan dat uitstel van onderhoud een negatieve invloed heeft op de afschrijvingwaarde. Men denkt dat niet reinigen goedkoper is dan aanschaf van nieuw. Hoe minder men laat reinigen hoe duurder men uiteindelijk uit is.

                

Open-wave laat veel lucht door. Hierdoor blijft het vuil kleven aan het produkt.                                   Bij horizontale jaloezieën kunnen oxiden door

                                                                                                                                                                   zeewind  negatieve effecten hebben op de lak.

                                                                                                                                                                   Dit is niet meer te herstellen. Stop dit proces!

                                                                                                                                                                   Dus laat dit periodiek verwijderen door           

                                                                                                                                                                   onze perfecte reinigingstechniek.

 

t.a.v. het technische aspect:

 

Harde producten zoals horizontale aluminium jaloezieën (dikwijls door mensen luxaflexen genoemd) of vertikale alluminium lamellen dienen ieder jaar in kuststreken te worden gereinigd. Met kuststreek bedoelen wij de lijn tot en met Rotterdam vanaf de kust gerekend.

Zeewater wordt door de wind meegenomen vanuit de zee en die tijdens hun vlucht indampen.  Dit ingedampte vocht bevat zouten dat bestaat uit een bepaald bepaald type chloridenconcentratie dat steeds verder doet toenemen tijdens de vlucht. Deze chloriden, neergeslagen op uw jaloezieën of aluminium lamellen, zal door osmose waterdamp door de lak doen trekken en het pure aluminium aanvallen (' osmotisch blisteren '). Het gevolg is plaatselijke aantasting van het aluminium waardoor er corrosiepokken ontstaan die soms ook tot putcorrosie kunnen leiden.

De z.g. chloriden laten de gelakte jaloezieën opzwellen, eerst aan de zijkanten van de lamelstrip welke niet altijd een sluitende beschermende lak hebben. Ook zien de bezitters van deze aluminium jaloezieën dikwijls niet dat corrosie in gang is gebracht. Vervuiling bedekt dit verborgen gebrek. Helaas is na het schoonmaken het vuil verdwenen. Echter de corrosie wordt zichtbaar en is niet te herstellen. U kunt les lezen uit deze informatie, omdat velen alleen denken aan esthetische vervuiling. Echter het periodiek wegnemen van oxiden is een must.

Bij binnenzonwering van textiel speelt vocht en roet van kaarsen of open haard  weer een rol. Neem b.v. vouwgordijnen. Deze worden tijdens de dag opgetrokken en hangen als een pakket gevouwen aan het raam. De vouwen komen het eerste in contact met vocht. Het vochtpercentage is het hoogste gedurende de vroege ochtenduren in gebouwen. De verwarming staat dikwijls lager. Buiten is het kouder en convectie (warme luchtstroom van slechts enkele graden verschil)  zorgt dat de vochtige lucht zich boven in het gordijn opslaat. ook te weinig luchten geeft een hogere luchtvochtigheidsgraad waardoor condens op de ruiten ontstaat. Indien de textiele binnenzonwering tegen, of dicht bij, het condens hangt, zullen (on-) zichtbare vochtplekken na reiniging zichtbaar worden. Het vocht heeft zich gekristalliseerd en de reiniging is niet afdoende. Bij rolgordijnen zonder afsluitend cassettesysteem zal, indien het rolgordijn dikwijls in dezelfde stand wordt opgetrokken, een vuile band boven op het rolgordijn ontstaan . Bij het afrollen van het rolgordijn zal deze vuile band zichtbaar zijn, vooral met tegenlicht door de textiel heen.

Lichtkleurige  textielsoorten zullen vervuiling eerder zichtbaar houden. Het spreekt vanzelf dat hoe langer men wacht de reiniging eerder zal tegenvallen t.a.v. de kleuring van vuil e.d.  Men mag dan ook niet van die hoge verwachtingen hebben dat een wit vouw, of plisségordijn na vijf jaren vervuiling  niet de verwachting geeft na behandeling.

Nog een belangrijk en onderschat aspect. Het inbranden door (zon-) licht van het vuil.

Textiel blijft haar souplesse houden bij periodieke reiniging. Het zal niet uitdrogen en dus minder snel scheuren. Vergelijken we  textiel dat periodiek  gereinigd is met textiel dat al vijf jaar vuil heeft verzameld en in het zonlicht heeft gehangen dan kunnen men eenvoudig het verteerde en stugge doek met de hand doorscheuren!

Bovenstaande geeft aan dat periodieke reiniging noodzakelijk is deze vervuilingen het hoofd te beiden. Verkeerde bezuiniging op het "besparen"  van reinigingskosten komt nog te vaak voor.

Klik  hier om het juiste advies van uw type binnenzonwering te krijgen.

t.a.v. gezondheid

Het ligt er aan hoe belangrijk u uw gezondheid en omgeving vindt. Er zijn schone mensen die elk half jaar hun leefomgeving of werkomgeving zoals, vloeren, gordijnen en binnenzonwering laten reinigen. Hoe vindt u uw aanzien? En wat de gezondheid betreft; er is een reden waarom de Arbodienst een dwingend advies gegeven heeft aan bedrijven om o.a. binnenzonwering minimaal elk jaar te laten reinigen. Niet voor niets natuurlijk. Het voorkomt ziekte, werklustvermindering en depri-gevoelens. Afgezien van de representativiteit en onfrisse geur kost het reinigen een fractie van het aankopen bij nieuwe. Reinigen, eens per (half) jaar, is voor u voordeliger dan niet laten reinigen en na een aantal jaren nieuwe producten te moeten aanschaffen. Wij willen, samen met u, uw voordeel uitrekenen.

Reiniging van textiellamellen, rolgordijnen, vouwgordijnen, plisségordijnen, Silhouette® Shades, Luminette® Sheers, Ondulette® Shades, Facette® Shades, Duette® Shades, Multishades, Zebrarollo's, Paneelgordijnen.

Binnenzonwering van textiel hebben een serieuze behandeling nodig. De textiel is meestal behandeld nadat de textiel geweven is bij een weverij. De behandeling bestaat uit het veredelen van de textiel met een soort chemisch stijfsel: de aprés. Omdat water of ander (chemisch) vocht de textiel zal beschadigen, en de aprés er uit zal wassen, is dit type behandeling schadelijk voor de textiel. Plaatselijke behandeling met een borstel of spons is funest. U creëert daarmee kale of vuile vlekken. Deze vlekken zijn makkelijk te zien met tegenlicht door de textiel heen....

Woninginrichters

De meeste woninginrichters in Nederland ontvangen ieder jaar informatie van Lamelcleaning Nederland over de reiniging en onderhoud. Veel woninginrichters verzuimen Lamelcleaning Nederland te noemen om de doodeenvoudige reden dat zij omzetverlies zullen lijden door een lagere verkoop. Excuses zoals "dat het reinigen van binnenzonwering duur is of niet goed gaat" berusten op onwaarheden. Test uw woninginrichter hier maar eens op!

Vergelijking prijs ten opzichte van nieuw aan te kopen binnenzonwering.

De kosten van reinigen van uw kostbare binnenzonwering kan slechts een deel zijn van een nieuwe aankoop. Er zijn voorbeelden dat het slechts 1/6e van de aanschafprijs kan komen al naar gelang de soort binnenzonwering. Vraag altijd naar de aanschafprijs en vergelijk het verschil. zie voorbeeld  van het repareren met reparatie van een horizontale jaloezie. Degene die binnenzonwering hebben overgenomen bij de aankoop van een huis zijn dikwijls niet op de hoogte van de hoge aanschafprijs. Dat, op maat gemaakte, binnenzonwering een specialistische reiniging moet ondergaan behoeft geen betoog. Maar de waarde van overgenomen binnenzonwering wordt onderschat. Het was toen "lekker goedkoop "overgenomen".  Dan even lekker goedkoop laten reinigen is niet reëel.

Wasmerk in lamel?

Lama logoU zult de textiel of wasmerkjes tevergeefs vinden in uw lamellen. Waarom? Omdat de meeste fabrikanten bang zijn voor schadeclaims. Een goed merk, bij ons bekend, is het merk Lama gevestigd in Den Haag. De beste in lamelgordijnen en de beste trouwens ook in horizontale jaloezieën. Deze zijn roestvrij en de 70 mm jaloezielamellen zijn zelfs uitneembaar te reinigen in slechts 10 minuten.

Wasvoorschrift bij uw lamellen?

Er moet een waarschuwing gegeven worden voor z.g. algemene wasvoorschriften. Deze zitten ingesloten bij de aankoop. Deze zijn meestel onder voorbehoud gemaakt. (Dat kan ook niet anders omdat elke fabriek verschillende textielmengsels verkoopt die ieder een eigen behandeling zou moeten krijgen.) En bij aankoop zit er maar meestal één jaar garantie op het product. Bijna niemand reinigt binnen een jaar. Na de garantietijd is de textiel aan een reinigingsbeurt toe. Men knoeit als klant zelf met water of iets dergelijks en kan geen garantieclaim tot vergoeding indienen.

Advies woninginrichters, projectinrichters?

Woninginrichters ontvangen ieder jaar informatie van Lamelcleaning Nederland over de mogelijkheid cliënten met reinigingsvragen door te verwijzen naar Lamelcleaning Nederland. Voor ongeveer slechts een klein deel van de aanschafprijs reinigt Lamelcleaning Nederland de binnenzonwering. De woninginrichters verzuimen Lamelcleaning Nederland te noemen omdat zij liever omzet hebben door nieuwe binnenzonwering te verkopen. Veel gehoorde -onterechte- uitspraken zoals dat reinigen van binnenzonwering duurder is dan nieuw is een fabel naar consumenten. De reinigingsprijs is een fractie t.o.v. de nieuwprijs!! Maar de consument moet wel zelf het initiatief nemen een aanschafprijs en reinigingsprijs met elkaar te vergelijken.

Textiellamellen reinigen via uw stomerij?

Ook hier dient de consument op haar hoede te zijn. Lamelcleaning Nederland is de uitvinder van lamelreinigen op een wel heel veilige methode. De droogvriesreiniging waar Lamelcleaning Nederland patent op heeft is niet in licentie gegeven aan andere bedrijven en veel stomerijen. Dit betekent dat, indien u als consument, uw lamelgordijnen veilig wil laten reinigen, eerst aangeraden wordt met ons in contact te treden. Lamelcleaning Nederland geeft dan een, bij ons, aangesloten stomerij. De bij ons aangesloten stomerij neemt de lamellen in ontvangst en stuurt de producten naar Den Haag waar deze veilig gereinigd worden. 

WAARSCHUWING

Er bestaan zonweringbedrijven of stomerijen die vermelden aan u dat zij  zaken met Lamelcleaning Nederland  doen of ons veilige systeem hebben.  Om teleurstellingen te voorkomen verzoeken wij dit na te trekken via ons telefoonnummer 070-361.4.361

Andere knoeierijen

Er bestaan schoonmaakbedrijven, "gespecialiseerd in het reinigen van binnenzonwering" alsmede stomerijen en wasserijen die de lamellen gewoon met water reinigen. Men probeert de consument met mooie technische woorden om de tuin te leiden. Zoals ultrasoon reinigen voor textiele stoffen. Dit werkt niet omdat de trillingen in een "ultrasoon"-bad worden geabsorbeerd door textiel! Met alle gevolgen van dien. De grote organisatie Palthe stomerijen heeft de verstandige beslissing genomen haar reiniging van lamelgordijnen en andere binnenzonwering met water en zeep te staken vanwege de problemen en schadeclaims.

Garantie op reiniging

binnenzonwering met textieletiket die worden gereinigd door Lamelcleaning Nederland worden 100% financieel gegarandeerd.  

Uitsluitingen

binnenzonwering welke gekreukt zijn, sterk vervuild of verschoten zijn, vlekken, dierlijke haren, insecten e.d. of van slechte textielkwaliteit zijn of eerder gereinigd door derden worden zonder garantie gereinigd.

Er is 50% kans dat vlekken, haren, geplette insecten e.d. verwijderd worden met het systeem van Lamelcleaning Nederland. Positief bekeken een meevaller.

Reiniging direct via Lamelcleaning Nederland

binnenzonwering reinigen duurt twee dagen. Dit reinigen vindt plaats in Den Haag. Om binnenzonwering naar Den Haag te zenden of te brengen kan men het beste een afspraak maken. Lamelcleaning Nederland is populair en het is dus druk. Een afspraak garandeert dat de binnenzonwering op tijd klaar is. Klaar terwijl u wacht is mogelijk. Men dient de binnenzonwering zoals op deze site staat weergegeven te demonteren en te verpakken. Gebruikt u a.u.b. geen plakband of tape e.d. om de binnenzonwering te bundelen. Bij lamelgordijnen kunt u voor de verschillende ramen deze per rol oprollen. Een briefje aan de lamellen met nummers onderscheidt de lamellen. Lamelcleaning Nederland houdt voor u de lamellen op volgorde zodat u ze makkelijk kunt  terug plaatsen. Zie: demonteren

Afhaalservice door Lamelcleaning Nederland

Een afspraak voor het laten demonteren en monteren van uw binnenzonwering is eenvoudig.  Afspraak op 2 uren nauwkeurig.

Binnen hoeveel tijd moeten PVC en aluminium lamellen gereinigd worden?

Zoals reeds eerder vermeld geven Arbodiensten aan bedrijven een dwingend advies binnenzonwering minimaal een maal per jaar te reinigen. Hiermee wordt het essentiële gezondheidsaspect belicht naar de gebruiker. Overigens zal de gebruiker minder kosten hebben aan ziekteverzuim of kosten van werklustvermindering. Men denkt dat het reinigen van PVC en aluminium lamellen uitgesteld kan worden. Echter PVC, de afkorting van Polyvinylchloride, heeft een (zachte) vinyl soort. Vuil wordt door het zonlicht als het ware ingebrand. De viscositeit verdwijnt uit de lamel. Hierdoor droogt de lamel uit en wordt bros. Ook rondom het ophanggaatje boven in de lamel bij het haakje. Bij handmatig reinigen, zonder de lamel te ontkoppelen van de rail bereikt men niet dit gebied. Gevolg: afgebroken oogjes door uitdroging. De lamel kan dan niet meer terug aan het systeem. Eén maal per jaar reinigen is noodzakelijk tegen het uitdrogen. Bij ruimten waar gerookt wordt 1 x per half jaar.

Reiniging van PVC of aluminium lamellen

Deze worden wel door ons met water en reinigingsmiddel ondergedompeld in een groot reservoir. Ultrasonore trillingen laten het vuil middels implosieve kracht los komen van de harde oppervlakte van de lamellen. Hierna komt het spoelbad waarbij de lamellen antistatisch gemaakt worden. Wij zijn de enige die dit doen in Europa.

Waarom is het belangrijk de lamellen te laten demonteren voor reiniging?

Schoonmaakbedrijven gebruiken wel een emmer met sop en een doek om de lamellen te reinigen. U kunt zich voorstellen dat na de eerste twee lamellen het sopje al niet zo helder meer is... Gevolg: "landschappen" op uw lamellen. En het balanceren met al dat sop achter uw computers is ook een risico. Ter plaatse reinigen met een mobiele kar is helemaal uit den boze. Spoorvorming op uw tapijt van de wielen, geklieder op uw vloer omdat de lamellen niet geheel droog uit de machine komen. Deze moeten immers aan de rail drogen met deze methode. Vuil sop op uw vensterbank en vloer is het gevolg. En wist u dat binnenzonwering bij een reiniging in een mobiele kar onvoldoende tijd krijgt om chemisch in te werken? Vergelijkt u het maar eens met een wasmachine. de duur van een  wasprogramma ligt dikwijls rondom het uur en meer. Het is niet dat de klok het van de de wasmachine het niet "aankan"  Nee, de textiel heeft voldoende inwerktijd nodig. En natwas via een ultrasoonmethode is al funest en werkt niet. Maar dit hebt u op deze pagina al kunnen lezen.

Specialistisch reinigen, inclusief controle kan alleen goed in onze reinigingshal van Lamelcleaning Nederland.

Bij het reinigen van uw kostbare PVC lamellen demonteert Lamelcleaning Nederland uw lamellen. U krijgt ze als nieuw terug. Bovendien is er tijdens de reinigingsperiode tijd om uw mailen na te zien op gebreken. Schoongemaakte lamellen verdienen een goed functionerende rail. Lamelcleaning Nederland zorgt daar voor. Onze technische dienst zorgt voor de juiste onderdelen die bij uw merk rail passen!

*prijzen excl.  B.T.W.

Duette® Shades , Twist® Shades, Facette® Shades, Silhouette® Shades, Luminette® Shades, Ondulette® Shades zijn handelsmerken van Hunter Douglas.

alle inhoud: Lamelcleaning Nederland ©