vorig bezochte pagina

 

Op deze noviteitenpagina vindt u op volgorde in tijd de nieuw op de markt zijnde producten in de binnenzonwering. Bovenaan de laatste versie onderaan deze pagina de reeds eerder uitgebrachte versie.

Noviteiten

 

Aardig produkt indien u horizontaal zicht wilt hebben. Voorzichtigheid in gebruik is sterk aanbevolen. Minder geschikt bij aanrecht met spoelbak. Ook gevaar dat insecten die op de rol in de bovenbak zitten meegerold worden. Niet zelden geplet tot bloedvlekken. Dit product heeft veel namen meegekregen door fabrikanten. Het is een soort rolgordijn met dubbel doek. Beide doeken hebben dezelfde structuur. Deze structuur bestaat uit gedeeltelijke stroken van dichte textiel en stroken van vitrage textiel. Door middel van de bediening kan de gebruiker deze twee doeken over elkaar heen schuiven zodat er een dichte of half open situatie ontstaat. Het verschil  t.o.v. de Silhouette van Luxaflex is dat met deze binnenzonwering een  half opgetrokken gordijn een half geopende toestand voor het raam mogelijk is. zie hiervoor de voornadelen pagina op deze site.

 

Luminette® Privacy Sheers

    (per juni 2005 uit de handel genomen door Luxaflex! Er bestaan een soortgelijke uitvoering en er bestaan nagebootste uitvoeringen die echter slechts bestaan uit vitrage met verticale zomen waarin pvc lamellen zijn ingeschoven) 

De Luminette van het merk Luxaflex is een gordijn van een laag vitrage met daartussen lamellen van stof. Bij het kantelen van deze lamellen tussen deze vitrage sluit men de ruimte af van de omgeving. Hierdoor ontstaat een privelege. In de z.g. "open" positie kan men wel door de vitrage naar buiten kijken maar anderen niet van buiten naar binnen. Dit laatste geldt uiteraard  niet in de donkere avonduren. daarvoor sluit men deze Luminette af door de lamellen. De Luminette behoorde op dit moment tot de top want ondanks kort op de nederlandse markt is deze uit de handel gehaald per juni 2005!!! een soortgelijke kunnen wij wel leveren. Uiteraard blijven wij de oude reinigen.

Houten horizontale jaloezieën

houten hor. jaloezieen

Hout geeft een warme uitstraling aan uw interieur. Er zijn vele soorten en kwaliteiten. Hoe duurder hoe beter. Sommige bomen, waarvan het natuurlijke hout gebruikt wordt om uw toekomstige jaloezieën te fabriceren, hebben meer tijd nodig om goed en stevig hout te produceren. Sterker hout voorkomt krom trekken.

Vouwgordijnen

vouwgordijn

Tegenwoordig is er ook binnenzonwerig te koop met z.g. "ausbrenner" stoffen. Dit is geweven doek die nabehandeld is met een een etstechniek. Metalen platen waar een patroon op staat brandt als het ware de bovenlaag van de stof weg. Hierdoor blijft de dunne kern van het doek over. Een prachtig effect is het resultaat.

 
Luminette® Privacy Sheers,handelsmerk is van Hunterdouglas te Rotterdam
Alle inhoud © Lamelcleaning Nederland.