hoe demonteert u zelf:.

.

Steeds meer fabrikanten vertellen aan cliënten dat het onderdeel  niet meer verkrijgbaar is en het product niet meer te kunnen repareren.

Zij willen dat u nieuwe producten koopt.

 

Wij, Lamelcleaning Nederland is voor behoud van binnenzonwering en raamdecoratie. Dit is onze slogan!

 

Lamelcleaning Nederland heeft de onderdelen meestal wel op voorraad om te repareren. (geen losse verkoop)

 

voorbeeld van een originele opwindsysteem voor Smartcord uit een Duette® Shades  of plisségordijn van het merk Luxaflex.

Reparatie scheelt u veel geld!

Wij zijn voor BEHOUD van uw binnenzonwering!

 

Van Lamelcleaning Nederland mag gezegd worden dat zij zeer deskundig zijn in de technische aspecten van binnenzonwering.

Met ruim 35 jaar ervaring en een volledige opleiding bij de Luxaflex® Academy zijn onze gediplomeerde monteurs u dienstbaar.                                                          

 

Voor wie zelf wil de-monteren en vervoeren:

                                                                                          

Hieronder laten wij u aan de hand van foto's zien hoe u lamelgordijnen, plisségordijnen, vouwgordijnen, horizontale jaloezieën Silhouette® Shades en Luminette®  Shades kunt demonteren en monteren. Wilt u het naar ons verzenden? Kijk dan tevens hoe u het beste kunt verpakken om naar Lamelcleaning Nederland te verzenden.

 

Enkele richtlijnen voor het juiste aanleveren:

 Juiste methode!

Het koord of de trekketting, zonder knopen en klitten, op de plaats waar het de rem verlaat om het product gewikkeld.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Foute methode !

       

Gebuik GEEN schilder- of Ducttape, strak elastiek, doeken met tape of zakken met tape om de producten. Realiseert u zich dat lijm van tape op uw product blijft zitten. Bovendien loopt U het risico dat u de koorden doorknipt bij het uitpakken.

Strak elastiek kan het doek van textielproducten blijvend kreuken.

U loopt het risico dat de lijmresten of kreuken zichtbaar blijven na reiniging.

Zorg, voordat u bij ons komt, dat de optrekketting of koorden geen knopen of klitten bevatten. Andere cliënten, in de wachtrij, krijgen voorrang tijdens uw ontknopen.

Wij nemen alleen producten in behandeling op de juiste methode aangeleverd; dit om ons tarief laag te houden.

 

De-monteren vertikale lamellen van textiel:

afhalen ketting

Onderketting en plaatjes verwijderen:

Zo kunt u, al naar gelang uw systeem, de onderkettinkjes van de verzwaringgewichten  demonteren.

Soms is een combinatietang nodig om de nokjes van de verzwaringplaatjes te trekken. De verzwaringplaatjes schuift u gemakkelijk uit de onderzomen. De verzwaringplaatjes en kettinkjes bewaart u bij het raam.

afhalen lamelgordijen

De lamellen afhaken:

U schuift de lamellen opzij tot één pakket. U pakt ongeveer 8 stuks lamellen vast. Houdt daarmee uw hand hoog. Met de andere hand klikt u de lamellen er af door per lamel deze vlak onder de bovenzoom beet te pakken. Door deze eerst iets omhoog te drukken kunt u met een draaiende beweging de lamel uit de runnerstift te halen.

De bovendragers in de bovenzoom nooit verwijderen!

Hebt u defecte onderdelen?  Neem dit defecte onderdeel mee ter vergelijking naar ons service-center.

stapelen lamelgordijnen

Voorbereiding oprollen:

De lamellen, per raam, dezelfde richting gestrekt op elkaar op de grond leggen.

rol maken

Oprollen:

De lamellen allemaal samen oprollen tot een compacte rol. (Dus niet iedere lamel apart)

Maximaal roldoorsnede van 30 cm.

Wordt de rol groter? Dan opsplitsen tot meerdere rollen.

rol in doos

Verpakken:

Rollen op hun kant gelegd in een kartonnen doos aanbieden.

rol maken

 

Zelf aanleveren of verzenden:

Wij geven er de voorkeur aan dat u uw vervuilde lamellen zelf komt brengen naar ons Service-center in Den Haag. Gelieve niet in een plastic zak maar in een doos. Dit voorkomt vervorming van uw kostbare lamellen. Verzendt u liever? De transportdagen duren dikwijls  2 x 2 dagen v.v.. Telt u deze dagen op bij de reinigingstijd.

Naar ons toe zenden en daarna ophalen in ons service-center is ook mogelijk.

 

De-monteren vertikale lamellen van p.v.c.- en aluminium lamellen:

 

 

 

U neemt een oude creditcard en legt deze tegen de hangende lamel, onder het gaatje boven in de lamel.  

 

Houdt met een hand de lamel vast.

 

Met de andere hand schuift U de creditcard tussen het haakje in.

 

Houdt de creditcard omhoog en trek de lamel los.

Leg de lamel, zonder te knikken, gestrekt op de grond.

 

BELANGRIJK: Bij p.v.c. lamellen en aluminium lamellen is het belangrijk dat u deze stuk voor stuk op elkaar legt op de grond.

Leg daarbij de volgende lamel op de stapel echter met horizontale beweging ! Dus sleep de volgende lamel niet over de andere lamellen. De punten zijn scherp en geven krassen.

Vervoer ze strak. Buig of knik de stapel lamellen nooit en rol dit type lamellen nooit op.

De-monteren horizontale jaloezieën 16 - 25 mm:

luxaflex demonteren

 

 

 

 

 

 

 

U ziet een klein lipje uitsteken bij de bovenbak. Met een theelepeltje haakt u het kleine lipje makkelijk naar u toe met een theelepeltje. U ziet de schaar draaien. Bij monteren zet u eerst de scharen van de clips in open toestand naar u toe. Daarna tuimelt u de bovenbak naar boven toe, als het ware in de schaarsteun. Houdt de bovenbak wel goed tegen de schaarsteunen aangedrukt om vervolgens de scharen richting de bovenbak dicht te drukken. Verbogen schaarsteuntjes moet u niet meer gebruiken omdat deze niet goed functioneren en de jaloezie dan tijdens het bedienen op uw hoofd kan vallen of beschadigingen kunnen veroorzaken door vallen. Actieve cliënten kunnen schaarsteuntjes afhalen in ons servicecentrum wanneer uw jaloezieën weer komt ophalen. Neem wel het defecte onderdeel mee ter vergelijking. Want er zijn veel verschillende typen schaarsteunen, al 1 mm verschil,  die wel op elkaar lijken en dan niet kunnen passen op uw systeem!

 

 

De-monteren horizontale jaloezieën 35 - 50 mm:

Er is een linker en rechter ophangbakje. Deze zijn verschillend. Het deurtje van de bakjes kunt u naar u toe tuimelen en draaien richting plafond. Deze dienen altijd aan de voorzijde te zitten. Nooit aan de onderzijde! De bakjes kunnen zowel aan het plafond, op het kozijn of aan de zijkant van de muur gemonteerd worden. Zie daarvoor de gaatjes in de bakjes die dit aangeven. Verbogen bakjes niet meer gebruiken i.v.m. vallen van de jaloezie tijdens het bedienen. Nieuwe kunt U afhalen in ons servicecentrum. Neem wel het defecte onderdeel mee ter vergelijking. Want er zijn vele typen en maten.

 

De-monteren plisségordijnen, Honeycomb shades of Duette® Shades:

Er zijn diverse soorten clips waarmee het plisségordijn met het bovenprofiel vastzit.

Als de clips goed zijn gemonteerd zit de lange lip van de clip naar u toe gemonteerd. Zie foto. Met een platte schroevendraaier wipt u deze lip op en trekt het profiel iets uit de clip. Begin bij de buitenste clips. Als laatste gaat u bij de middelste clip staan en doet ditzelfde. U vangt het plisségordijn op in middenpositie.

Indien uw clips ooit achterstevoren zijn gemonteerd dan zitten de lange lippen van de clips aan de achterzijde. U doet zoals bovenomschreven. Handig is de clips een halve slag te draaien voordat u  het plisségordijn weer monteert

 

 

 

 

Er bestaat ook een ouder type kunststof clip waarmee het plisségordijn met het bovenprofiel vastzit. Meestal wit van kleur.

Dan zit er een kruiskopschroefje aan de achterzijde van de klip. Deze schroefjes draait u een slag los. Een draaibaar lipje moet u dan een kwartslag verdraaien zodat het profiel vrij komt. Begin bij de buitenste clips. Als laatste gaat u bij de middelste clip staan en doet dit zelfde. U vangt dan zo het plisségordijn op.

Na montage dient het plastic lipje over het profiel gedraaid te worden om te zekeren. Draait u het kruiskopschroefje iets vast en houdt het plastic lipje in deze positie. Op de foto is het op de juiste manier vast gemonteerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier ziet u een metalen clip vanaf de onderzijde gezien aan het bovenprofiel van het plisségordijn.

Aan de achterzijde ziet u in het midden van deze clip een tandje in de vorm van een zwaluwstaart zitten.

Met een platte schroevendraaier duwt u vertikaal dit tandje in. Al duwend draait u met uw pols. U hoort een klikkend geluid. Tegelijkertijd trekt u op deze plaats met duim en wijsvinger het bovenprofiel los en vangt deze op.

 

 

 

 

 

Hier ziet u een ander type metalen clip vanaf de onderzijde gezien aan het bovenprofiel van het plisségordijn.

Aan de achterzijde ziet u in twee kleine pootjes van deze clip als tandjes zitten klemmend achter het randje van het bovenprofiel..

Met een platte schroevendraaier duwt u vertikaal tussen deze twee tandjes. U draait iets met uw pols en de clip laat los. Tegelijkertijd trekt u op deze plaats met duim en wijsvinger het bovenprofiel los en vangt deze op.

 

 

 

De-monteren Silhouette® Shades :

 

De Silhouette® Shades kent nu drie generaties montagesteunen. De onzichtbare (A) en de zichtbare (B) met vierkant puntje en (C) met rond puntje.

silhouette losmaken

Bij elk van de drie type steunen dient u na het losklikken van de steunen de Silhouette® Shades naar u toe te schuiven over het plafond waar deze gemonteerd is. Zie onderste tekening hiernaast.

rol maken

Type A:

Voor het demonteren:

Rol de Silhouette® Shades een klein stukje naar beneden uit. Kijkt u van onder naar boven tussen de rol en de bovenbak. U ziet dan de clips. Herkenbaar aan een rechthoekige vorm. Dus niet de driehoekige vorm. Met een platte schroevendraaier drukt u het centrale lipje van de steun iets naar boven waarbij u de bovenbak in horizontale richting naar u toetrekt.  Demonteert u niets van de Silhouette® Shades! Lever deze compleet in.

Voor het monteren:

Bekijkt u eerst of de stoppers (soort plastic klepjes met veertje) niet van positie zijn verschoven. Voorkom dat deze stoppers tegen de ophangsteunen komen. Houdt de Silhouette® Shades dus eerst even op de juiste montagepositie voor de steunen om dit te bekijken. Schuif daarna in horizontale beweging de Silhouette® Shades in de steunen totdat u een klik hoort. Klaar.

 

Verschil in aanzicht Type B+C: zichtbare (B) met vierkant puntje en (C) met rond puntje.

 

Type B:

Stel u ziet 3 lipjes uitsteken. Neem een (oude) creditkaart en schuif deze tussen de linker lip en de bovenbak.  Wip het lipje van de steun iets naar boven en trekt de bovenbak in horizontale richting iets naar u toe zodat deze los komt. Echter nog niet helemaal. Doe dit tevens bij de middelste en de rechter steun. Ga in het midden staan van de Silhouette® Shades.

Trek nu de bovenbak in horizontale richting naar u toe zodat deze los komt.

 

Type C:

Schuift u alle transparantie puntjes van rechts naar links.  Ga in het midden staan van de Silhouette® Shades.  Trek nu de bovenbak in horizontale richting naar u toe zodat deze los komt.

 

 

 

De-monteren Luminette® Shades: 

Algemene opmerking:  was en droog uw handen goed voordat u de Luminette® Shades beetpakt. Knik dit product NIET!

Voorbereiding demonteren:

Leg een schoon laken gespreid op de grond om later de Luminette® Shades in te rollen.

Schuif de lamellen opzij zodat deze als één pakket bij elkaar hangen.

Ga met een huishoudtrapje dicht bij dit pakket staan.

Klit het klitplaatje los van de eerste en de laatste lamel van dit pakket. Doe dit in horizontale richting zonder het plastic plaatje van het stalen pennetje af te trekken.

Demonteren: stap 1

Pak met de linker hand het pakket stevig beet.

Demonteren: stap 2

Met uw rechter hand duwt u tegen het pakket lamellen. U ritst nu in een keer het totale pakket van de rail.

Laat een partner de onderzijde van het totale pakket naar het laken dragen. Loop van het huishoudtrapje mee. Leg het pakket lamellen op de rand van het laken. Rol de Luminette® Shades, samen met het laken, op tot een rol. Draag het laken met de Luminette® Shades met gespreide armen naar de auto. Knik het niet. Dus bijvoorbeeld niet over uw schouder leggen. Leg de rol languit in uw auto. Van links achter, over uw console,  tot rechtsvoor bij het voeteinde. Leg het nooit in een hoefijzervorm achter in uw auto. Want knikken krijgen wij er niet uit.

Ophangen:

Was en droog uw handen goed.

Maak de verpakte Luminette® Shades aan de bovenzijde los. Dit is de zijde van de hoes waar de gaatjes in de lamellen zitten. Zet de opengemaakte hoes met deze Luminette® Shades recht op onder de plaats waar de lamellen ingeklikt moeten worden. Pak het pakket goed beet zodat u alle lamellen in één hand vast hebt. Werk van achter naar voren. Dus naar u toe. Pak de lamellen stuk voor stuk uit uw hand die het pakket vast heeft. Bevestig de klittenplaatjes door de laatste lamel waar het klittenband op zit iets op te tillen. Klaar.

 

Wij wensen u veel plezier met uw veilig schoongemaakte Luminette® Shades. (droogvriesreinigingssysteem van Lamelcleaning Nederland.)

Zie ook:   Reiniging algemeen   Reiniging voor bedrijven   Reiniging voor stomerijhouders   Kortingen & premiums

Duette® Shades , Twist® Shades, Facette® Shades, Silhouette® Shades, Luminette® Shades, Ondulette® Shades zijn handelsmerken van Hunter Douglas.

alle inhoud: Lamelcleaning Nederland ©